Соопштенија

На најсветиот господин, господин Стефан, блажен Митрополит Скопски и Архиепископ Охридски и Македонски, и на Јустинијана Прва, многаја и благаја лета!

На најсветиот господин, господин Стефан, блажен Митрополит Скопски и Архиепископ Охридски и Македонски, и на Јустинијана Прва, многаја и благаја […]

Божиќно послание

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЕРЕЈСКИ СИНОД, ПО ПОВОД БОЖИКНИТЕ ПРАЗНУВАЊА, ИСПРАЌА МИР […]

Соопштение

Возљубени богослови, по молитвите на светиот Климент Охридскиот Чудотворец, нашиот небесен заштитник и молитвеник, дојдовме пред почетокот на уште една […]

Приемен испит во МПБ

На приемниот испит за ученици во I клас, за учебната 2019-2020, се пријавија 12 кандидати, и сите успешно го поминаа. […]

Матурски зрелосен испит

На ден 01.06.2018 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните […]

К О Н К У Р С за прием на ученици во Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски“ – Скопје за учебната 2019/20 година

Кандидатите треба да ги исполнуваат следниве услови: – Да завршиле основно образование; – Да имаат основно познавање од Православието; – […]

Конкурс за запишување во учебната 2017-2018 година

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА Македонската православна богословија „Свети Климент Охридски” – Скопје, објавува КОНКУРС зазапишување на редовни ученици во Македонската православна […]