Матурски зрелосен испит

На ден 29.05.2021 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните денови ќе се полага по стручните предмети. Овогодишен пратеник, претставник на САС на МПЦ, е Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот преспанско-пелагониски и администратор австралиско-новозеландски, господин Петар.