Богослужби

Архиерејска Божествена литургија

На 10.6.2021 година, кога светата Православна Црква си спомнува за големиот настан – Вознесението Христово, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. […]

Божествена литургија

„Константине, Константине, мудар помеѓу царевите, вдахновен од висините а сега собеседник со Светиите, а и ти Елено, мајко на земниот […]

Божествена литургија

„Кој пие од водата, што ќе му ја дадам Јас, нема никогаш да ожедни; таа во него ќе стане извор […]

Божествена литургија

На 18.04.2021г., во петтата недела од Великиот пост, посветена на св. Марија Египетска, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена […]

Божествена литургија

„Денес е почеток на нашето спасение и откривање на вечната тајна: Синот Божји станува Син на Дева, и Гаврил блага […]

Божествена литургија

„Спаси ги Господи, Твоите луѓе и благослови го Твоето наследство; дарувај му на нашиот Православен народ победи над непријателот и […]