Активности

Божествена литургија

На ден 24.10.2021г., во XVIII седмица по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. ап. Филип, […]

Божествена литургија

На 10.10.2021г., во XVI Недела по Педесетница, денот кога светата Црква го празнува споменот на св. м-ч Калистрат, светите апостоли […]

Божествена литургија

Соборот на сите македонски светители, кои со своите богоугодни дела имаат големо значење, не само за македонскиот народ, туку и […]

Божествена литургија

,,Eден човек, кога пристапи до Него, Му рече: „Учителе добар, какво добро треба да направам за да имам живот вечен?” […]

Божествена литургија

На 11.09.2021г., денот кога Црквата го слави и си спомнува за настанот на Отсекувањето на главата на св. Јован Крстител, […]

Приемен испит во МПБ

На 17.06.2021 г. се одржа приемниот испит за запишување на нови ученици, во I клас, во Македонската православна богословија „Свети […]

Архиерејска Божествена литургија

На 10.6.2021 година, кога светата Православна Црква си спомнува за големиот настан – Вознесението Христово, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. […]