Божествена литургија

На 15. 05. 2022г., во Четвртата недела по Христовото воскресение, Неделата посветена на раслабениот, ден во кој светата Црква си спомнува за св. цар Борис – Михаил Покрстител, Пренос на моштите на св. Атанасиј Велики, св. м-ци Борис и Глеб и св. м-ци Еспер, Зоја, Киријак и Теодул, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена божествена литургија.