Празнична Вечерна со свечена Литија

На 20.09.2022г., во храмот посветен на „Рождеството на Пресвета Богородица“, беше отслужена празнична вечерна, а потоа и свечена литија центарaлното градско подрачје на Скопје, во кои земаа учество и богословите од МПБ „Св. Климент Охридски“.
Пресвета Богородице спаси нè!