Богослужби

Божествена литургија

„Спаси ги Господи, Твоите луѓе и благослови го Твоето наследство; дарувај му на нашиот Православен народ победи над непријателот и […]

Божествена литургија

,,Црквата Христова се ослободува од жалоста и од мракот на ересите, и ја облекува ризата на радоста, и со божествена […]

Божествена литургија

„Вооружен благочестиво со храброст маченичка, страдалнику Христов, со Неговата сила ти ја заштити духовната служба и покажа дека е немоќно […]

Божествена литургија

„Помислувајќи на страшниот ден на судот сосема треперам, Господи, и тресејќи се, со страв викам: Кога ќе дојдеш на земјата […]

Божествена литургија

„Од Твојата татковска слава се отдалечив безумно, на зло го потрошив богатството што ми го предаде. Затоа како блудниот (син) […]