Божествена литургија

„Кој пие од водата, што ќе му ја дадам Јас, нема никогаш да ожедни; таа во него ќе стане извор на вода, што ќе тече во живот вечен“ (Јн. 4, 14).
На 30.05.2021г., во четвртата недела по Воскресението, Неделата на Самарјанката, денот кога светата Црква го слави споменот на св. ап. Андроник, св. м-ч Солохон и св. Стефан, патр. Цариградски, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена Божествена литургија.