Божествена литургија

На 11.12.2022г., во XXVI седмица по Педесетница, денот кога светата Црква го слави споменот на Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици, преп. м-ч Стефан Нови, св. новом-ч Христо, преп. Ана и св. боговерен цар Маврикиј, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена божествена литургија.