Божествена литургија

„Денес е почетокот на Божјата милост и на проповедта за спасение на луѓето. Во храмот Божји јасно Дева се јавува и Христа на сите го предвестува. Нејзе и ние велегласно ѝ извикуваме: Радувај се, исполнување на промислата на Создателот“ (тропар на Воведение на Пресвета Богородица).
На 04.12.2022г., денот во кој светата Православна црква го празнува споменот за Воведението на Пресвета Богородица во храмот – Пречиста, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена божествена Литургија, на која сите ученици се причестија со Телото и Крвта Христови.