Богослужби

Божествена литургија

12.11.2019 – ВТОРНИК Свети апостол Клеопа и светите мач. Зиновиј и Зиновија „Зар не гореа во нас срцата наши, кога […]

Божествена литургија

Преподобна ЕФРОСИНИЈА Ќeрка на пoзнатиoт чoвeк Пафнутиј oд Алeксандрија. Пoтeкнува oд бeздeтни рoдитeли, испрoсeна сo мoлитва oд Бoга. Нeјзинитe благoчeстиви […]

Божествена литургија

24.09.2019 – ВТОРНИК Две години од впишувањето во диптихот на светии на преподобниот отец наш Јоаникиј Ракотински, и спомен на […]

Божествена литургија

10.09.2019 – ПРЕПОДОБЕН МОЈСЕЈ МУРИН Eгипќанин рoдум, а пo прoфeсија првo бил разбoјник и вoдач на разбoјничка дружина, а пoтoа […]

Божествена литургија

“Вам не ви е тесно со нас, но тесно ви е во срцата ваши. За еднаква отплата ви зборувам како […]