Богослужби

Божествена литургија

24.09.2019 – ВТОРНИК Две години од впишувањето во диптихот на светии на преподобниот отец наш Јоаникиј Ракотински, и спомен на […]

Божествена литургија

10.09.2019 – ПРЕПОДОБЕН МОЈСЕЈ МУРИН Eгипќанин рoдум, а пo прoфeсија првo бил разбoјник и вoдач на разбoјничка дружина, а пoтoа […]

Божествена литургија

“Вам не ви е тесно со нас, но тесно ви е во срцата ваши. За еднаква отплата ви зборувам како […]

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Денес, во четвртата недела по Пасха, недела на раслабениот, ден кога си спомнуваме за трпението, бевме сведоци како Бог ги […]

Божествена литургија

12.02.2019 – СВЕТИ ТРИ ЕРАРСИ Да ги прославиме богоносните отци – трите светлозарни светилници, посветли од сончевите зраци, од светлоначалната […]

Божествена литургија

05.02.2019 година, вторник. Свети Климент Анкирски, свети маченик Агатангел. “Крадецот доаѓа само да украде, да убие и да погуби. Јас […]