Литургија на претходноосветените дарови

На 09.04.2021г., во петокот од четвртата седмица од Великиот пост, денот во кој го славиме споменот на св. Лидија Македонска, светата маченичка Матрона, преподобниот Јован Проѕорлив и преподобниот Пафнутиј, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена Литургија на претходноосветените дарови.