Богослужби

Божествена литургија

25.12.2018 – вторник, свети Спиридон Тримитунски Чудотворец „Радувај се, правило на архиереите, непоколеблива тврдино на Црквата, славо на православните, извору […]

Божествена литургија

14.11.2018 – среда, свети бесребреници Козма и Дамјан и нивната мајка Теодотија; Свети Јаков Костурски. Светилен: „Откако примивте од Бога […]

Божествена литургија

13.11.2018 – вторник Свети апостоли Стахиј, Амплиј, Урван, Наркис, Апелиј и Аристовул. Божествена Литургија!

Божествена литургија

06.11.2018 година – вторник, свети маченик Арета, света маченичка Сиклитикија. „Светило за телото е окото; ако твоето око биде чисто, […]

Божествена литургија

„И Јас ви велам: сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се отвори. […]

Божествена литургија

Оддание на Крстовден „Ти, Кој доброволно на Крстот се искачи, на Твојот нов народ што го носи Твоето име, дарувај […]