Богослужби

Чествување на патронатот на МПБ

На 06.12.2022 г., свечено беше одбележан патронот на нашата Богословија – свети Климент Охридскиот Чудотворец. Празнувањето започна со Архијерејска вечерна […]

Празнична Вечерна со свечена Литија

На 20.09.2022г., во храмот посветен на „Рождеството на Пресвета Богородица“, беше отслужена празнична вечерна, а потоа и свечена литија центарaлното […]

Божествена Литургија

На 18.09.2022г., во денот кога светата Православна црква се сеќава на споменот на св. прор. Захариј и праведна Елисавета, св. […]

Божествена литургија

На 22.05.2022г., во Неделата на Самарјанката, денот во кој светата Црква се сеќава на споменот на св. прор. Исаија, Преносот […]

Божествена литургија

На 15. 05. 2022г., во Четвртата недела по Христовото воскресение, Неделата посветена на раслабениот, ден во кој светата Црква си […]

Божествена литургија

На 08. 05. 2022г., во Третата недела по Христовото воскресение посветена на Жените мироносици, денот во кој светата Црква се […]

Божествена литургија

,,Христе Боже, за да не увериш во општото воскресение, пред Твоето страдање го воскресна Лазара од мртвите. Затоа и ние, […]

Божествена литургија

На 10.04.2022г., во Неделата на св. Марија Египетска од Великиот пост, денот кога светата Православна црква го слави споменот на […]

Божествена литургија

На 20.03.2022г., Недела на св. Григориј Палама, денот кога Црквата се сеќава на споменот на св. седум Херсонски свештеномаченици: Василиј, […]