Богослужби

Божествена литургија

14.11.2018 – среда, свети бесребреници Козма и Дамјан и нивната мајка Теодотија; Свети Јаков Костурски. Светилен: „Откако примивте од Бога […]

Божествена литургија

13.11.2018 – вторник Свети апостоли Стахиј, Амплиј, Урван, Наркис, Апелиј и Аристовул. Божествена Литургија!

Божествена литургија

06.11.2018 година – вторник, свети маченик Арета, света маченичка Сиклитикија. „Светило за телото е окото; ако твоето око биде чисто, […]

Божествена литургија

„И Јас ви велам: сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се отвори. […]

Божествена литургија

Оддание на Крстовден „Ти, Кој доброволно на Крстот се искачи, на Твојот нов народ што го носи Твоето име, дарувај […]

Божествена литургија

18. 09. 2018 -вторник пророк Захариј и праведна Елисавета „Не бој се, Захарија, зашто се услиша твојата молба и жена […]