Богослужби

Божествена литургија

„Откако се удостои со благодатта на свештенството, славен Харалампие, светло си ја украсил Црквата со божественото страдање, што храбро си […]

Божествена литургија

Да бегаме од фарисејското високословие, и да се научиме на височините на смиренословието на митарот, покајно возвикувајќи: Спасителу на светот, […]

Божествена литургија

На 07. 02. 2021г., во 35 Недела по Педесетница, денот во кој го спомнуваме споменот на св. Григориј Богослов, архиепиескоп […]

Божествена литургија

На 02. 02. 2021г., денот кога светата Православна црква го слави споменот на преп. Ефтимиј Велики, св. маченици Енен, Нирен […]

Божествена литургија

На 31. 01. 2021г., во 34 Недела по Педесетница, кога светата Православна црква го слави споменот на светите Атанасиј и […]

Божествена литургија

На 13.12.2020г., во 27 седмица по Подесетница, кога светата Црква го слави споменот на св. ап. Андреј Првоповиканиот и на […]

Чествување на патронатот на МПБ

На 06.12 во предвечерието на празникот на света Екатерина, започнаа овогодишните празнувања на свети Климент Охридскиот Чудотворец и патрон на […]

Божествена литургија

„Денес е почеток на Божјата милост и на проповедта за спасение на луѓето. Во храмот Божји јасно Дева се јавува […]

Божествена литургија

На 22. 11. 2020г., во Неделата XXIV по Педесетница, кога го празнуваме споменот на преп. Матрона Цариградска, св. Нектариј Егински, […]

Божествена литургија

„Архистратизи на небесните воинства, ние недостојните постојано ве молиме: со вашите молитви заштитете нѐ, под покровот на крилјата на вашата […]