Активности

Божествена литургија

24.09.2019 – ВТОРНИК Две години од впишувањето во диптихот на светии на преподобниот отец наш Јоаникиј Ракотински, и спомен на […]

Божествена литургија

10.09.2019 – ПРЕПОДОБЕН МОЈСЕЈ МУРИН Eгипќанин рoдум, а пo прoфeсија првo бил разбoјник и вoдач на разбoјничка дружина, а пoтoа […]

Божествена литургија

“Вам не ви е тесно со нас, но тесно ви е во срцата ваши. За еднаква отплата ви зборувам како […]

Соопштение

Возљубени богослови, по молитвите на светиот Климент Охридскиот Чудотворец, нашиот небесен заштитник и молитвеник, дојдовме пред почетокот на уште една […]

Приемен испит во МПБ

На приемниот испит за ученици во I клас, за учебната 2019-2020, се пријавија 12 кандидати, и сите успешно го поминаа. […]

Матурски зрелосен испит

На ден 01.06.2018 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните […]