Во првите спомни го Господи…

Во првите спомни го Господи високопреосветениот митрополит наш Агатангел и дарувај го на Твоите свети цркви во мир, цел, чесен, здрав, долговечен, правилно да раководи со словото на Твојата вистина!

Добар ви подвиг владико, Бог да ве укрепи на патот на страдањата. Вашите ученици и професорите се секогаш со вас!