Настани

Велигденско послание

По милоста Божја, Архиепископ Охридски и Македонски, заедно со Светиот Архиерејски синод до свештенослужителите, монаштвото и до сите чеда на […]

Велика среда

Господи, жената што беше падната во многу гревови, која го позна Твоето Божество, кога го прими чинот на мироносица, пред […]

Јубилејни изданија во МПБ

На патрониот празник на МПБ, денот посветен на св. Климент Охридски, 2017-то лето Господово, по повод 50-годишнината од отворањето на […]