Настани

Божествена литургија

Тропар на св. Василиј Острошки, гл. 4 Од младоста своја сиот себеси на Господа се предаде, во молитва, труд и […]

Божествена литургија

Браќа, да бидеме трезвени и со чиста совест да пристапиме кон телото и крвта Божји (Причеста), без да имаме непријателство […]

Божествена литургија

„Ние, богословите, иако сме недостојни да зборуваме, тука се обидуваме, во рамките на нашата моќ… молитвата нè потсетува на нашата […]