Настани

Божествена литургија

Оддание на Крстовден „Ти, Кој доброволно на Крстот се искачи, на Твојот нов народ што го носи Твоето име, дарувај […]

Божествена литургија

04.09.2018 година – вторник, св.мч-ци Агатоник, Зотик, Зинон и др.; св. мч-чка Антуса „Си нè искупил од клетвата на законот […]

Приемен испит во МПБ

На 20.06.2017 г. се одржа приемниот испит за запишување на нови ученици, во I клас, во Македонската Православна Богословија „Свети […]

Започна матурскиот испит

На ден 02.06.2018 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните […]