Божествена литургија

На 20.03.2022г., Недела на св. Григориј Палама, денот кога Црквата се сеќава на споменот на св. седум Херсонски свештеномаченици: Василиј, Ефрем, Евгениј, Елпидиј, Агатодор, Етериј и Кипитон и на преп. Емилијан, во ,,МПБ. Св. Климент Охридски” беше отслужена утрена со Василиева литургија.