Настани

Божествена литургија

На 18.04.2021г., во петтата недела од Великиот пост, посветена на св. Марија Египетска, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена […]

Божествена литургија

„Денес е почеток на нашето спасение и откривање на вечната тајна: Синот Божји станува Син на Дева, и Гаврил блага […]

Божествена литургија

„Спаси ги Господи, Твоите луѓе и благослови го Твоето наследство; дарувај му на нашиот Православен народ победи над непријателот и […]

Божествена литургија

,,Црквата Христова се ослободува од жалоста и од мракот на ересите, и ја облекува ризата на радоста, и со божествена […]