Настани

Започна матурскиот испит

На ден 02.06.2018 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните […]

Божествена литургија

Тропар на св. Василиј Острошки, гл. 4 Од младоста своја сиот себеси на Господа се предаде, во молитва, труд и […]

Божествена литургија

Браќа, да бидеме трезвени и со чиста совест да пристапиме кон телото и крвта Божји (Причеста), без да имаме непријателство […]