Настани

Приемен испит во МПБ

На 17.6.2022 г. се одржа приемниот испит за запишување на нови ученици, во I клас, во Македонската Православна Богословија „Свети […]

Божествена литургија

На 22.05.2022г., во Неделата на Самарјанката, денот во кој светата Црква се сеќава на споменот на св. прор. Исаија, Преносот […]

Конкурс за прием на ученици во Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски“ – Скопје за учебната 2022/23 година

Кандидатите треба да ги исполнуваат следниве услови: – Да завршиле основно образование; – Да имаат основно познавање од Православието; – […]

Божествена литургија

На 15. 05. 2022г., во Четвртата недела по Христовото воскресение, Неделата посветена на раслабениот, ден во кој светата Црква си […]

Божествена литургија

На 08. 05. 2022г., во Третата недела по Христовото воскресение посветена на Жените мироносици, денот во кој светата Црква се […]

Божествена литургија

,,Христе Боже, за да не увериш во општото воскресение, пред Твоето страдање го воскресна Лазара од мртвите. Затоа и ние, […]

Божествена литургија

На 10.04.2022г., во Неделата на св. Марија Египетска од Великиот пост, денот кога светата Православна црква го слави споменот на […]