Настани

Божествена литургија

На 30.01.2022г., XXXII Недела по Педесетница, денот во кој светата Црква го слави споменот на преп. Антониј Велики, св. цар […]

Божествена литургија

На 12.12.2021г., во XXV недела по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. м-ч Парамон и […]

Божествена литургија

На 31.10.2021г., во XIX Недела по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. ап. и еванг. […]

Божествена литургија

На 27.10.2021г., денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. Параскева – Петка Епиватска (Петковден), во МПБ ,,Св. […]

Божествена литургија

На ден 24.10.2021г., во XVIII седмица по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. ап. Филип, […]

Божествена литургија

На 10.10.2021г., во XVI Недела по Педесетница, денот кога светата Црква го празнува споменот на св. м-ч Калистрат, светите апостоли […]

Божествена литургија

Соборот на сите македонски светители, кои со своите богоугодни дела имаат големо значење, не само за македонскиот народ, туку и […]