Настани

Божествена литургија

,,Eден човек, кога пристапи до Него, Му рече: „Учителе добар, какво добро треба да направам за да имам живот вечен?” […]

Божествена литургија

На 11.09.2021г., денот кога Црквата го слави и си спомнува за настанот на Отсекувањето на главата на св. Јован Крстител, […]

Приемен испит во МПБ

На 17.06.2021 г. се одржа приемниот испит за запишување на нови ученици, во I клас, во Македонската православна богословија „Свети […]

Архиерејска Божествена литургија

На 10.6.2021 година, кога светата Православна Црква си спомнува за големиот настан – Вознесението Христово, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. […]

Божествена литургија

„Константине, Константине, мудар помеѓу царевите, вдахновен од висините а сега собеседник со Светиите, а и ти Елено, мајко на земниот […]

Божествена литургија

„Кој пие од водата, што ќе му ја дадам Јас, нема никогаш да ожедни; таа во него ќе стане извор […]

Матурски зрелосен испит

На ден 29.05.2021 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните […]