Божествена литургија

15.11.2020

23 седмица по Педесетница;

  • Светите маченици Акиндин, Пигасиј, Анемподист, Автониј, Елпидифор и другите со нив
  • Преподобен Маркијан Кирски
  • Светиот свештеномаченик Викторин, епископ Патавски