Божествена литургија

На 22. 11. 2020г., во Неделата XXIV по Педесетница, кога го празнуваме споменот на преп. Матрона Цариградска, св. Нектариј Егински, св. маченици Онисифор и Порфириј, преп. Јаков Колов, преп. Ефтимиј Дохијарски и неговиот ученик Неофит, св. Сименон Метафраст и преп. Теоктиста Пароска, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена Божествена литургија.