Божествена литургија

На 10.10.2021г., во XVI Недела по Педесетница, денот кога светата Црква го празнува споменот на св. м-ч Калистрат, светите апостоли Марко, Аристарх и Зинон, св. м-ч Акилина и св. Саватиј Соловецки, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена Божествена литургија.