Божествена литургија

На 31.10.2021г., во XIX Недела по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. ап. и еванг. Лука, св. Константин Кавасила, св. Петар Цетински и св. Јулијан и Дидим Слепиот, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена Божествена литургија.