Соопштение

Возљубени богослови,

по молитвите на светиот Климент Охридскиот Чудотворец, нашиот небесен заштитник и молитвеник, дојдовме пред почетокот на уште една школска година.

Оваа учебна 2019/2020, школувањето во нашата Богословија ќе го започнат нови 12 ученици, кои ќе се вбројат во големото семејство на богослови.

Сите ученици треба да пристигнат во Богословијата на 31-ви август, најдоцна до 17ч, за да бидат сместени во интернатот.

На 01. 09, во училишниот параклис ќе биде отслужена Света Архиерејска Литургија и молебен за успешен почеток на школската година, со почеток од 08:15 ч.

И оваа година неговото Блаженство митрополитот Скопски и Архиепископ Охридски и македонски и на Јустинијана Прва г.г. Стефан ќе биде со нас, заедно за нашиот ректор, митрополитот Повардарски г. Агатангел, да ги благослови нашите богослови и да се помоли за успешна школска година.

Успешен и од Бога благословен почетокот на школската година.