Посета на светата Осоговска обител – манастирот „Св. Јоаким Осоговски“

На 16-17. 11. 2019г., во Двадесет и втората недела по Педесетница, по благоволението и вистинската архипастирска љубов на Неговото Високопреосвештенство, митр. Кумановско-Осоговски г. д-р Јосиф, учениците од МПБ беа во дводневна посета на светата Осоговска обител – манастирот „Св. Јоаким Осоговски“, каде на 16.11.2019г. беше отслужена Воскресна вечерна, а на 17.11.2019г. и Божествена архиерејска литургија. По молитвите на св. Јоаким и св. Климент, Бог да Ве дарува со долго житие, здравје и спасение Високопреосвештени Владико, та уште многу години да пребиваме заедно во Христовата заедница и љубов. На многаја лета!