Божествена литургија

На 27.11.2022г., XXIV седмица по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. ап. Филип, св. Григориј Палама, архиепископ Солунски и св. цар Јустинијан, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена божествена литургија.