Божествена литургија

,,Христе Боже, за да не увериш во општото воскресение, пред Твоето страдање го воскресна Лазара од мртвите. Затоа и ние, како децата носејќи ги знаците на победата, ти пееме Тебе, Победителу на смртта: Осана во висините, благословен е Оној што доаѓа во името на Господа!” (тропар на Цветници)
На 17.04.2022г., Неделата кога Црквата си спомнува на славното Христово влегување во Ерусалим – Цветници, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена божествена литургија.