Божествена литургија

На 10.04.2022г., во Неделата на св. Марија Египетска од Великиот пост, денот кога светата Православна црква го слави споменот на преп. Евстатиј Печерски, преп. Иларион Нови и преп. Исихиј Ерусалимски, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена Василиева божествена литургија.