За многу години Високопреосветен владико!

Честит и вечен именден владико свети!
На високопреосветениот и високодостоен митрополит и отец наш Агатангел, по милоста Божја митрополит Повардарски и наш настојател, со целото негово богочувано патство, дај му Господи здравје и спасение, над непријателите победа и опстојување и зачувај го за многу години!
Од Вашите ученици и професори во Богословијата!