Божествена литургија

На 12.12.2021г., во XXV недела по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. м-ч Парамон и другите 370 со него, преп. Акакиј Синајски, св. м-ч Дионисиј Коринтски, св. Тиридат цар ерменски и св. м-ч Аполониј, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена божествена литургија.