Божествена литургија

На ден 24.10.2021г., во XVIII седмица по Педесетница, денот кога светата Православна црква го слави споменот на св. ап. Филип, преп. Теофан Начертани, св. Нектариј Цариградски, св. м-чки Зинаида и Филонида и си спомнува за Седмиот вселенски собор, во МПБ ,,Св. Климент Охридски беше отслужена Божествена литургија.