Божествена литургија

,,Eден човек, кога пристапи до Него, Му рече: „Учителе добар, какво добро треба да направам за да имам живот вечен?” А Он му одговори: „Зошто Ме наречуваш добар? Никој не е добар освен единиот Бог. А ако сакаш да влезеш во животот, пази ги заповедите” (Мт. 19, 16-17).
На 12.09.2021г., во XII Недела по Педесетница, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена Божествена литургија.