Честит и вечен именден владико свети!

На високопреосветениот и високодостоен митрополит и отец наш Агатангел, по милоста Божја митрополит Повардарски и наш настојател, со целото негово богочувано патство, дај му Господи здравје и спасение, над непријателитен победа и опстојување и зачувај го за многу години!

Од твоите ученици и професори во Богословијата!