Литургија на претходноосветени дарови

На 26.03.2021г., во петокот од втората седмица од Великиот пост, денот кога Православната црква го празнува споменот на Преносот на моштите на св. Никифор, патријарх Цариградски, св. м-ч Христина Персијанка и св. свештеномаченик Публиј, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена Литургија на претходноосветените дарови.