Литургија на Претходноосветени дарови

„Милостив Господи, единствен извору и источнику на чистотата, сочувај нè во Постот. Погледни на нас како припаѓаме ничкум пред Тебе: прими го воздигнувањето на рацете наши, Ти Кој на Дрвото Си ги раширил Своите раце и Си бил распнат заради сите земнородни, единствен Владико на силите ангелски“ (Од утрената).
На 19.03.2021г. во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена Литургија на Претходноосветените дарови.