Божествена литургија

,,Црквата Христова се ослободува од жалоста и од мракот на ересите, и ја облекува ризата на радоста, и со божествена и светлоносна благодат се покрива” (Од канонот на утрената).
На 21.03.2021г., во Првата недела од Великиот пост, Неделата на Православието, во МПБ ,,Св. Климент Охридски” беше отслужена Божествена литургија.