Божествена литургија

На 13.12.2020г., во 27 седмица по Подесетница, кога светата Црква го слави споменот на св. ап. Андреј Првоповиканиот и на св. Фрументиј, просветител на Абисинија, во МПБ „Св. Климент Охридски“ беше отслужена Божествена литургија.