Божествена литургија

„Архистратизи на небесните воинства, ние недостојните постојано ве молиме: со вашите молитви заштитете нѐ, под покровот на крилјата на вашата слава невешествена, пазејќи нѐ нас кои усрдно пред вас се поклонуваме, и кои повикуваме: Од невољи избавете нѐ, како началници на вишните сили“. (тропар на Соборот на светиот Архангел Михаил)
На 21. 11. 2020г., кога светата Православна црква го празнува споменот на „Соборот на светиот архистратиг Архангел Михаил и останатите Сили небесни и бестелесни“, во МПБ „Св. Климент Охридски“, беше отслужена Божествена литургија.