Божествена литургија

26. 11. 2019г., денот во кој светата Црква го празнува споменот на св. Јован Златоуст, беше отслужена составената од него Божествена литургија.
„Никогаш не се одвојувај од Црквата, зашто ништо не е појако од Неа. Единствена твоја надеж е Црквата; твоето спасение е единствено внатре во Црквата и Таа е твоето прибежиште“ – св. Јован Златоуст.