Матурски зрелосен испит

На ден 01.06.2018 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните денови ќе се полага по стручните предмети. Овогодишен пратеник, претставник на САС на МПЦ, е Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски, господин Д-р Јосиф.