Божествена литургија

22.01.2019 година – св. мач. Полиевкт, преп. Евстратиј и св. Филип Московски – Божествена Литургија

“Ако светот ве мрази, знајте дека мене светот уште пред вас Ме замрази. Да бевте од светот, тогаш светот ќе го љубеше своето; но бидејќи не сте од светот, туку Јас ве избрав од светот, затоа светот и ве мрази.” (Јн. 15, 18-19)